Wij zijn erg gesteld op onze vrijwilligers en willen dan ook graag een goede samenwerking met hen opbouwen. Om die reden hebben we regels opgesteld zodat onze vrijwilligers weten wat wij van hen verwachten en wat zij van ons kunnen verwachten.

 • Vrijwillig is niet vrijblijvend! We rekenen op je! Als je bent ingepland gaan wij ervanuit dat je aanwezig bent op de juiste tijd en op de juiste plaats.
 • We zijn streng op het gratis weggeven van drank en eten. Zoals je begrijpt is dit niet toegestaan en zien we dit als diefstal. Het meenemen van drank en eten vanuit je dienstplek voor eigen gebruik voorafgaand of na je dienst valt daar ook onder. Wij zorgen ervoor dat iedereen voldoende te eten en te drinken krijgt tijdens zijn dienst!
 • Iedereen schrijft zich in via onze vrijwilligerssite. Inschrijving is belangrijk omdat je op deze manier ook verzekerd bent tegen schade en ongevallen.
 • Stel jezelf beschikbaar via onze vrijwilligerssite en geef je voorkeuren door. Op het moment dat jij je voorkeuren en beschikbaarheid juist aangeeft, kunnen wij je ook goed inplannen.
 • Je kunt via onze site aangeven waar en wanneer je wilt werken. We proberen zo veel mogelijk met alle voorkeuren rekening te houden, maar dit is met 450 vrijwilligers best een klus. We zullen altijd met je in overleg gaan bij wijzigingen.
 • Het Parkfeest kijkt ernaar uit om je ook als bezoeker te mogen ontvangen, daarom krijg je als vrijwilliger gratis toegang op vrijdagavond wanneer je zaterdag én zondag in totaal minimaal 8 uur werkt, òf gratis toegang op zaterdag als je vrijdag en/of zondag in totaal minimaal 8 uur werkt.
 • De minimale leeftijd om op het Parkfeest te mogen helpen varieert per onderdeel. Bijvoorbeeld: als je achter de bar of alcoholpreventiecontrole staat moet je 18+ zijn. Let dus op bij het aangeven van je voorkeuren of je aan de leeftijdseis voldoet voor het opgegeven onderdeel om teleurstellingen te voorkomen.
 • Als vrijwilliger meld je je een half uur voor aanvang van je dienst persoonlijk bij de vrijwilligerskeet. Hier ontvang je je toegangsbandje, vrijwilligerspas, polo en alles wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Je kan je (digitale) pasje en polo al bij een van de vrijwilligersbijeenkomsten ophalen voorafgaand aan het Parkfeest.
 • Houd jij het park samen met ons schoon? We vinden het fijn als je je werkplek en de ruimte eromheen schoonhoudt tijdens je werkzaamheden en netjes achterlaat bij het afronden van je dienst. Opruimen doen we samen!
 • Misschien heel logisch, maar toch: je mag geen alcohol serveren aan jongeren onder de 18 jaar! Bij twijfel altijd om een ID vragen en het polsbandje controleren! Tip: geboren voor 24 mei 2006 is oké!
 • Tijdens je werkzaamheden fungeer je als visitekaartje van ons mooie Parkfeest. Bij moeilijke vragen van gasten of discussies trek je altijd aan de bel bij je coördinator. Je lost dit niet zelf op!
 • Als je klaar bent met werken, dan trek jij je vrijwilligerspolo uit en ben je welkom als bezoeker tijdens ons mooie feest! Tip: zorg er dus voor dat je altijd een eigen shirt meeneemt!
 • Na je dienst ben je van harte welkom om iets alcoholisch te drinken met je collega’s. Tijdens je dienst vinden we het fijn dat je het houdt bij fris en water.
 • Het is niet toegestaan om zonder toestemming uit naam van het Parkfeest te communiceren met de pers of om afspraken te maken met leveranciers, sponsoren en/of andere belanghebbenden.

Als je jezelf inschrijft als vrijwilliger stem je automatisch in met bovenstaande regels en afspraken en conformeer je jezelf aan het vrijwilligershandboek dat een maand voorafgaand aan het parkfeest wordt aangeleverd.